Skip to content
HUSKUNSTNERE
Huskunstnere

Foreningen fungerer som et musikerkollektiv med fasttilknyttede kunstnere der spiller på kryds og tværs henover sæsonen.
Derudover inviterer vi også løbende gæsteensembler og solister.

I sæson 2024-25 består Østerbro Koncertforening af Messiaen Quartet Copenhagen, Crusell Trio, Ensemble Geist og, som nyt ensemble, strygekvartetten AKELA.

Derudover rummer kollektivet også forskellige individuelle musikere:
Fra tidligere ensembler har vi stadig Emma Steele (violin), Dorothea Wolff (cello) og Morten Lohman Sønderskov Jensen (klarinet).

Messiaen Quartet Copenhagen

MQC er et nystartet ensemble med base i København. Medlemmerne har både sammen og hver for sig, mange års erfaring i kammermusik på internationalt niveau. Udover at gå i dybden med de eksisterende værker for besætningen vil de også udforske og udfordre det øvrige repertoir og skabe koncertprogrammer, der sætter forskellige tiders musik og de forskellige instrumentkombinationer kvartetten har mulighed for overfor hinanden. Derfor kan man høre både solistiske præstationer, intens kammermusik og orkestrale arrangementer i løbet af en koncert med ensemblet

Violinisten Malin William-Olsson har siden 2011 været ansat som koncertmester i Sveriges Radios Symfoniorkester. Hun spiller derudover i Stockholm Syndrome Ensemble og Mahler Chamber Orchestra og var i tre år medlem af Talisker Quartet.

Cellisten Carl-Oscar Østerlind har vundet en lang række priser bla. førsteprisen i Den Danske Strygerkonkurrence og DR’s Kammermusikkonkurrence samt modtaget Jacob Gades Store Legat. Han er uddannet i Stockholm, København og Los Angeles hos bl.a. Ralph Kirshbaum og Torleif Thedéen og har optrådt som solist med orkestre i Skandinavien, USA og Mexico.

Carl-Oscar har været kontraktansat som solocellist i Copenhagen Phil og Helsingborgs Symfoniorkester.

Carl-Oscar er medstifter af Den Danske Strygekvartet.

Kristoffer Hyldig, klaver, debuterede i 2010 fra solistklassen på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har siden været solist med Det Kgl. Kapel og Copenhagen Phil m.fl. Han har indspillet flere cd’er med musik af Olivier Messiaen, heriblandt tre udgivet på Naxos sammen med mezzosopranen Hetna Regitze Bruun, den ene nomineret til P2-prisen.

I 2009 modtog Kristoffer juryens specialpris i EU Piano Competition, og han er blevet tildelt flere priser, heriblandt Musikanmelderringens Kunstnerpris og Jakob Gades Store Legat. Kristoffer har optrådt som solist i Messiaens Turangalilasymfoni sammen med Det Kgl. Kapel.

Den svensk-ungarske klarinettist, Viktor Wennesz er ansat som koncertmester i Den Kongelige Livgardes Musikkorps. Han er uddannet fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og spiller nu hyppigt i Det Kgl. Kapel, ATHELAS Sinfonietta, Esbjerg Ensemble mv.

Han har været solist bl.a i Tivolis Koncertsal og vandt i 2007 Marco Fiorindo Internationale Kammermusikkonkurrence som medlem af blæserkvintetten Carion. I 2012 indspillede han en anmelderrost CD med Olivier Messiaens “Kvartet til tidens ende.

Læs mere på https://messiaenquartetcopenhagen.com/

Ensemble Geist

Det nystartede Ensemble Geist har til mission at fange den tidlige romantiks ånd med deres tidstro instrumenter, og med nutidens briller tilføje nyt til fortolkningen og musikken.

De vil sætte fokus på komponister og værker, der er faldet i glemmebogen, på kvindelige komponister samt give nyt liv til klassikere på repertoiret ved at lade historiens lyde klinge på ny.

Ensemblet specialiserer sig på musik for fløjter fra den tidligste klassik til langt op i romantikken. Det er en periode, hvor der blev komponeret store, virtuose værker for fløjte og klaver, inspireret af og dedikeret til datidens store virtuoser, og dejlig dansant kammermusik, efterspurgt af alle de utallige amatører, som havde kastet sin kærlighed på det umådeligt populære instrument.

Geist vil gerne spille denne fantastiske musik på instrumenter fra tiden. Det er generelt musik, som ikke høres ofte på den danske musikscene i dag, men som i dén grad har sin berettigelse.

Udover at musikken er god og fortjener at blive spillet, lægger den sig mellem de seneste årtiers strømning efter at finde den originale klang i barokmusikken og det 20. århundredes nykomponerede musik. Dette lidt oversete bindeled er en vigtig del af vores musikhistoriske kulturarv.

Ensemblets tilgang som specialiserede i barokmusikken gør, at de kan tage deres viden om den musik, klang og instrumenter med til denne musik, som står på skuldrene af barokmusikken.

Ensemblet er grundlagt af Jennifer Dill og Winnie Bugge Frandsen, som begge er fløjtenister og begge spiller på fløjter fra den tidligste barok og frem til de almindeligt kendte tværfløjter.

De to fløjtenister har spillet sammen i utallige orkestersammenhænge i hele Danmark og Øresundsområdet gennem de seneste mange år, og har nu slået sig sammen om denne fælles passion.

AKELA

AKELA blev dannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2019 og studerer i øjeblikket som ensemble i solistklassen under vejledning af professor Tim Frederiksen og Den Danske Strygekvartet. AKELA betyder glæde, og netop dette er en præmis for kvartettens sammenspil. Glæden ved at skabe og dele musik har drevet AKELA i at fortolke det klassiske kvartetrepertoire med nærvær og nysgerrighed til kammermusikfestivaler, internationale masterclasses, konkurrencer og koncerter i både ind- og udland.

AKELA består af Clara Glasdam og Gustav Ranum på violin, Kirsten Wilbrandt Kjær på bratsch og Oskar Reuben Friis-Hansen på cello. Før ensemblets etablering har alle medlemmer spillet sammen på kryds og tværs fra barnsben, blandt andet i Det Danske Ungdomsensemble, hvilket har bidraget til fælles musikalske rødder og en stor menneskelig forståelse af hinanden.

AKELA har en stærk drøm om at være et vedkommende og inspirerende ensemble, og har derfor i løbet af årene arrangeret og spillet koncerter af meget forskellig karakter – fra tværkunstneriske arrangementer med åben scene, højskolekoncerter krydret med sang og fortælling, klassiske kvartetkoncerter i prominente koncertsale, side-by-side-koncerter med det musikalske vækstlag til plejehjemskoncerter i et coronanedlukket Danmark. Siden 2023 har kvartetten været en del af MERITA, et europæisk tiltag som er med til at redefinere koncertformater i samarbejde med unge internationale kvartetter.

I 2024 modtog kvartetten Leonie Sonnings Talentpris, og i 2023 modtog alle kvartettens medlemmer Carl Nielsen og Anne Marie Carl Nielsens Talentpris. I 2022 vandt AKELA førstepris i LFN International Chamber Music Competition og i 2021 vandt kvartetten førstepris i ENKOR International Chamber Music Competition.

Derudover har kvartetten deltaget i talrige masterclasses med blandt andet Hatto Beyerle, Johannes Meissl og Den Danske Strygekvartet, blandt andre. Derudover er kvartetten en del af Le Dimore del Quartetto – et internationalt netværk, der støtter unge internationale strygekvartetter i deres karriere.

Hver især spiller alle i kvartetten en aktiv rolle i det danske musikliv, både solistisk og som assistenter i symfoniorkestre. For dem alle gælder dog, at den store passion er kammermusikken, som de altid stræber efter at udforske med kreativitet, varme og åbenhed.

Crusell Trio

De tre instrumenter smelter sammen i en skøn klanglig symbiose, som ensemblet ønsker at formidle til sit publikum. Hovedværket for besætningen er uden tvivl Bernhard Henrik Crusells store Concert-Trio, der danner både grundlag og inspiration for ensemblet samt for senere værker. Det klassiske repertoire omfatter værker af Devienne, Gebauer, Gassmann og Lickl, mens det nyere repertoire inkluderer komponister som Isang Yun og Kim Hedås. Ensemblet samarbejder tæt med nulevende komponister og andre kunstnere om at skabe ny og spændende musik.

Fagottisten Sebastian Stevensson har siden 2012 været ansat som solofagottist i DR Symfoniorkestret og har tidligere haft lignende stillinger i Münchner Philharmoniker og Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Han vandt førsteprisen i den internationale konkurrence “Gillet – Fox” i New York i 2014 og modtog desuden det Svenske Solistpris i 2016. Sebastian har bestilt og uropført solokoncerter af Andrea Tarrodi, Fredrik Högberg og Jonas Valfridsson. Som en erfaren kammermusiker er han medlem af Trio Nastela og Crusell Trio.

 

Klarinettisten Viktor Wennesz har gennem de sidste 25 år dedikeret sig til kammermusikken og spiller regelmæssigt med Danmarks førende ensembler. Som stiftende medlem af Messiaen Quartet Copenhagen har han optrådt i både Europa og Asien. Derudover er han soloklarinettist i Den Kongelige Livgardes Musikkorps og har siden 2016 undervist træblæsergruppen i Orkester Norden.

David M.A.P. Palmquist begyndte at spille horn som 9-årig i Tivoli-Garden og blev uddannet ved konservatorierne i Odense, København og Hannover. Han har været ansat som hornist i blandt andet Odense Symfoniorkester, DR Symfoniorkestret og Den Kongelige Livgardes Musikkorps. Fra 2016 til 2022 var han dirigent for sidstnævnte. Derudover er han komponist og arrangør med fokus på musik for blæsere og spiller i ensemblerne Crusell Trio og Carion.

Emma Steele (violin)

(Bio på vej)

Morten Lohman Sønderskov Jensen (klarinet)

Morten er en dansk klarinetist, med speciale i basklarinet og Eb klarinet fra DKDM, Guildhall og Sibeliusakademiet, med en overbygning på ensemble-solistklasse, sammen med træblæsertrioen Trio Amerise.

Morten arbejder til daglig som freelancemusiker primært i symfoniorkestrene, Livgardens Musikkorps, med hans trio og i forskellige komponistsamarbejder, samt som administrator, fundraiser og arts manager i Musikhuset København, Østerbro Koncertforening, Pb7 Talentscenen, Klassisk på Frederiksberg og en stadigt voksende gruppe af ensembler og projektsamarbejder.

Dorothea Wolff (cello)

Dorothea Wolff er solocellist i Odense Symfoniorkester og Danmarks Underholdningsorkster, og har tidligere været medlem af Esbjerg Ensemble.

Hun har desuden spillet og turneret med Musica Antiqua Köln i 90’erne, og optræder regelmæssigt med Chamber Orchestra of Europe og Det Kongelige Kapel.

Som passioneret kammermusiker har hun spillet omfattende i Danmark og USA og er meget glad for sin tilknytning til Østerbro Kammermusikforening siden 2017.

Dorothea er født i Tyskland i en musikalsk familie og voksede op i New York City og Boston, hvor hun studerede cello hos Laurence Lesser og Colin Carr samt kammermusik hos Louis Krasner og Eugen Lehner på New England Conservatory of Music. Yderligere studier var med William Pleeth i London og Phoebe Carrai (barokcello) i Amsterdam.

Back To Top